Inges RejsesideTips

Krydstogt Venedig - Athen t/r samt ferieophold i Italien Juli 2005.

Detaljer om turen incl. Tips.

I juli måned arrangerede jeg et krydstogt for to personer kombineret med et ugeophold på et gammelt palads i Venetodalen samt i alt tre dages ophold i Venedig. 1 dag forud for krydstogtet og 2 dage efterfølgende.  

Den samlede pris pr. person har jeg ikke mulighed for at rekonstruere; men cruise - prisen var ca. 8000 kr. pr. person i cabin med privat altan.🙂

Incl. i feren var følgende. 

* Fly med Maersk Air (nu Sterling Airways) Billund/London Gatwich t/r. 
* Fly med EasyJet London Gatwich/Venedig Marco Polo Lufthavnen. 
* Ophold 1 uge på Hotel Villa Corner Della Regina.
* Ophold tre dage på Hotel Ca Dei Conti, Venedig. 
* Cruise Venedig/Athen/Venedig med MSC Cruises - med skibet "Armonia". 8dage. Pris ca. 8.000 kr. pr. person.
* Billeje 8 dage. 


Tips.
🙂 Planlægning.
Fly blev bestilt på www.sterling.dk  


og hos EasyJet på http://www.easyjet.com/da/Bestil/index.asp
Hotel i Venedig blev bestilt via internet kontakt på
www.lastminute.com og realiseret på hotellets egen hjemmeside http://www.cadeiconti.com/da/index.htm
Billeje blev bestilt og betalt på
www.lastminute.com 
Ophold på Villa Corner Della Regina blev arrangeret som bytteferie med min timesharelejlighed med timeshareorganisationen RCI. Prisen derfor uinteressant i denne sammenhæng. Se hotellet på http://www.villacorner.it/default.htm
Krydstogtet blev bestilt via rejsebureauet Bella Vista Travel. Se mere på hjemmesiden 
http://www.bellavista.dk/  
 

* Turen gik fra Venedig, Bari, Corfu, Athen (Piræus), Santorini, Katakolon, Dubrovnik, Venedig.


Andre tips.
😀 
Ophold på Hotel Ca Dei Conti blev opsporet på www.lastminute.com men bestilt på hotellets egen hjemmeside, hvor der var et "alt inclusive-tilbud" med ophold, gondol t/r til afhentning/bringning fra hotellet til et bestemt fixpunkt i byen; byrundtur, champagne og frugt som velkomsthilsen, morgenmad og sejltur til Murano og et glaspusteri derovre. http://www.cadeiconti.com/da/index.htm
🤩 En byrundtur i Venedig med det stedlige turistbureau kan anbefales. Jeg var på en lang byvandring og fik masser af spændende information undervejs, samt en gondoltur på Canal Grande. Jeg oplevede gyder, stræder, kirker og pladser, jeg aldrig selv ville have fundet. Vaporettoen (vandsporvognen) skulle jeg selv betale på tilbageturen, så husk penge.
🙂 A propos sejlture, så er et af mine fremtidsmål en sejltur på den håndgravede Brenta - kanal mellem Padova og Venedig, forbi gamle paladser i smukt landskab. Området kaldes også for Riviera del Brenta.
Jeg har læst en beskrivelse af turen, sådan som Edith Wharton oplevede det (US forfatter - 1862-1937), og jeg kunne tænke mig at følge i hendes fodspor engang.
Turen bør bestilles hjemmefra i god tid, da den er meget eftertragtet. http://www.battellidelbrenta.it/home.php?setlan=en
🤩 Omegnen omkring Venedig er i øvrigt uudtømmelig for oplevelser. Gamle maleriske byer - Padova er én af dem, Castelfranco en anden samt en perlerække af små landsbyer. 
Smukke landskaber, bjerge, vinen, maden. Der er nok at tage sig til og se, også uden for Venedig by. Tager man lidt længere væk, så kan man sagtens nå Verona eller Trieste på en dagtur. Også Gardasøen ligger inden for rækkevidde. 

🤩 Krydstogtet blev bestilt hos rejsebureauet Bella Vista Travel. Efterfølgende så jeg præcis samme tilbud på www.lastminute.com - blot kunne jeg her have sparet 1500 kr. pr. person for samme type cabin, samme dato mm.
Jeg kontaktede omgående Bella Vista Travel; men fik blot at vide, at det var deres pris, og at min pladsering på skibet var meget bedre end ved booking gennem Lastminute.
HM... Det får stå uimodsagt; men 3000 kr. er altså en slags penge at forbruge på ingenting???
Iøvrigt blev det et meget dyrt cruise, i det ALT simpelthen kostede ekstra - undtagen maden ombord - 
dvs. vin, softdrinks, drinks, drikkepenge osv. osv. 
Læs til sammenligning om Krydstogt 2001.

MSC Armonia Cabin med egen altan. Dejligt til sikring af privatliv på et stort krydstogtskib.