Inges RejsesideTips

Sommerferien Lissabon - Madeira - London Juli 2007.

Detaljer om turens første del incl. Tips

I denne sommer har jeg arrangeret en 3 - ugers tur til Lissabon - Madeira og London.               
Turen blev arrangeret for to personer.
Pris for flybillet pr. person blev 5333 kr. 🙂
samlet pris incl. fly, hotelophold og billeje (excl. byttelejligheder) ialt kr. 9055 pr. person.


Incl. i Prisen er følgende. 

* Rutefly TAP Air Portugal. Billund - Lissabon t/r. Pris 2200 kr. pr. person. 
* Rutefly Portugalia. Lissabon - Madeira. Enkeltbillet. Pris 1269 kr. pr. person.
* Rutefly British Airways. Madeira - London Gatwich. Enkeltbillet. Pris 1224 kr. pr. person.
* Rutefly Sterling. London Gatwich - Billund. Pris 640 kr. pr. person.
* Ophold 3 nætter i Lissabon på Hotel Pestana Palace. Pris 2482 kr. pr. person. 
* Ophold på to hoteller på Madeira  - 12 nætter i alt - The Madeira Regency Palace og Hotel Pestana Palms sker på byttebasis med min timesharelejlighed og via mit medlemsskab af den internationale bytteorganisation RCI. Prisen er derfor ikke relevant at oplyse her.
* Leje af bil incl. forsikring og fri km-antal. Pris 1240 kr. pr. person.

 
Tips.
🙂 PLanlægning.

Fly blev bestilt og betalt på http://www.travelstart.dk .
Den bestilte billet Billund - Lissabon er en returbillet, selv om, den kun skal bruges til Lissabon. En enkeltbillet var uforholdsmæssig meget dyrere - derfor denne løsning. Jeg forsøgte at bestille én flybillet med flere stop; men prisen blev meget højere end ved selv at stykke rejsen sammen.
Hotel Pestana Palace i Lissabon blev fundet på http://www.hotels.dk/ 
se hotellet på http://www.pestana.com/hotels/en/hotels/europe/LisbonHotels/Palace/Home/
Billeje blev arrangeret og betalt på
http://www.travelstart.dk
Bytte af timesharelejligheder blev arrangeret gennem www.rci.com
Ophold på hotel sker på The Madeira Regency Palace http://www.hotelregencypalace.com/index.html 
og på Hotel Pestana Palms http://www.pestana.com/hotels/en/hotels/europe/MadeiraHotels/Palms/Home/PestanaPalms.htm Andre Tips.
🤩 I Lissabon har vi været paa byrundtur. Pris 14 Euro pr. person. Saa rigeligt pengene værd. Husk, hvis man vil besøge museer, klostre mm. at de har lukket om mandagen. 
😘 Vi har lejet bil incl. chauffør i 8 timer for 295 Euro i alt. Turen gik bl. a til Queluz, Sintra, Estoril og Cascais.
Sintra er en meget smuk by beliggende i frodige bjerge. Vi besøgte hele 3 slotte paa turen, her i blandt Queluz, Palacio National - et rokokoslot, der sammenlignes med Verseilles i Frankrig. 
Kørte langs kysten til Estoril, Portugals fasionable Casino-by, videre til den uhyre smukt beliggende ferieby - Cascais - og videre langs kysten tilbage til Lissabon.
Se evt. mere om slottene på adresserne
http://www.portugalvirtual.pt/_tourism/costadelisboa/sintra/palnat.html og
http://www.portugalvirtual.pt/_tourism/costadelisboa/sintra/palpena.html og
http://www.portugalvirtual.pt/_tourism/costadelisboa/sintra/queluz.html
Se kort over turen nederst på siden http://www.portugalvirtual.pt/pousadas/queluz/index.html
 Besøger man nationalt ejede slotte inden kl. 13.00 på en søndag, er billetten gratis. Det sparede os for mange Euro, da vi var tidligt ude.

🤩 Madeira har jeg tidligere besøgt for en hel del år siden. Jeg husker den smukke, meget frodige natur og glædede mig til gensyn.


Øen er perfekt til en aktiv ferie, såvel som en mere afslappet badeferie.
Jeg huskede befolkningen som venlig og gæstfri. 
Disse indtryk gælder stadig.
😎 En tur ud på øen er et MUST. Men er man ikke til at køre selv eller køre i bus, kan man hyre en taxa fra kl. 10.00 til 17.00 for ca. 105 Euro. Mulighederne er mange og chaufførerne har A-4 ark med faste tilbud, som man kan bestille ud fra. Et godt alternativ til arrangerede bus-ture, der koster fra 20 Euro - for Levada-vandringer og op til 35 Euro pr. person for sight-seeing ture til forskellige fix-punkter paa øen.
😮 For 22 Euro kørte vi med den nyanlagte kabelbane højt op over Funchal. Et meget flot syn. Vi kom op til Quinta do Monte til den botaniske have - Monte Palace Tropical Garden - med panoramaudsigt over byen. Entre til haven 10 Euro pr. person. http://www.montepalace.com/default.asp?lang=en
Med i prisen - på 22 euro - var et besøg paa Madeira Story Centre. Museum om øen og dens historie. En besparelse paa 2,5 Euro ved samlet køb. Et meget interessant museum, der fortalte om øens oprindelse. Vulkan-drama og opdagelseshistorie samt meget andet. Virkelig et besøg værd.
🤩  Paa det 5* Hotel Quinta do Monte afholdes der i sommerperioden "Charming Nights" hver fredag aften fra 6. april med middag og underholdning med populærmusik fra Victoria-tidens England. Let opera, operette, musical, wiener-musik og meget mere for en samlet pris - i år - á 48 Euro pr. person. Et godt alternativ til teaterbesøg.
Se hotellet på http://www.quintamonte.com/bookings.html
🤭 For den historisk interesserede kan et besøg paa Pestana Miramar Hotel være interessant. Vi spiste middag der. Fik fransk inspireret mad, som der ikke kan klages paa; men oplevelsen blev samlet set en langsommelig og træg affære, som vi ikke helt kan anbefale.
🤩 Vi ville hellere have haft en drink eller en kop kaffe paa stedet. Det gamle hus, hvor bl.a Kejserinde Elizabeth (Zissi) af Østrig ofte boede, var meget smukt. Idag prydet med ældre dansk kunst paa væggene. Dejlige billeder; men det stikker i hjertet at erfare, at der blot sælges ud af vores kulturarv paa denne måde. Udsigten over Funchal var imponerende i aftenbelysningen.
Ogsaa Pestana Palace i Lissabon var prydet med ældre dansk malerkunst. Se evt. billedgalleri på http://www.llhotels.com/photo_gallery.php?id_hotel=85
🙂Madeiras officielle turistinformation findes på  
http://www.madeiraislands.travel/pls/madeira/wsmwhom0.conteudos_area?p_cot_id=63&p_lingua=en&p_sub=1&p_menu=Plan%20your%20trip 
 

Ét af feriens højdepunkter - At bo på Pestana Palace, Lissabon. Portugal.

Den blå salon, Pestana Palace.

Hovedtrappen. Pestana Palace.